In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je een anchored link kunt maken. Anchored links zijn links die je bezoeker naar een specifieke plek op een webpagina leiden. Anders dan gewone links die bezoekers bovenaan een andere webpagina sturen, kunnen anchored links dus bezoekers naar een plek ergens in het midden of onderaan een webpagina leiden. Anchored links zijn handig op webpagina's met veel tekst, zodat je voorkomt dat bezoekers onnodig moeten scrollen. Klik op de link om een te zien hoe een anchored link werkt.

Op pagina's met weinig tekst, raden we aan anchored links te vermijden, immers scrollen is dan veelal ook niet nodig.

Hoe ga je te werk? 

Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe je anchored links kunt toepassen. In dit voorbeeld hebben we een website met aan de zijkant van het scherm een aantal links. En die linkjes willen we weer laten leiden naar een onderliggende pagina met een lange lap tekst en dan een specifieke plek op de webpagina.

Allereerst ga je naar de algemene pagina waartoe je straks je wil linken. In dit voorbeeld is dit de overzichtspagina nieuws en agenda. Je selecteert op deze pagina de tekst of titel waar straks de link naar moet gaan. Klik nu op het icoontje dat eruit ziet als een ankertje. Geef vervolgens hier een tekst die je gemakkelijk kunt onthouden, zoals een kernwoord in de geselecteerde tekst. Je ziet hier nu voor de tekst een klein ankertje verschijnen en dat betekent dat je een anchored link hebt aangemaakt.

Let ook op in welke categorie je zit. Dit is iets waar we straks op moeten letten.

We sluiten de pagina af waar we in zitten.

 

Linken naar de anchored link

En gaan nu naar een andere pagina. Dit kan overigens ook een custom module zijn.
Op deze pagina maak je nu een link aan en dat doe je min of meer opdezelfde manier zoals dat je normaal een interne link aanmaakt. Je laat url leeg en scrolt naar 'content' , ga dan naar de categorie van het artikel/pagina die waarop je eerder de anchored link heb gemaakt en zoek daar naar de tekst van de anchored link.

Klik op insert en sla op.

Controleer nu aan de voorkant of jouw anchored link werkt.

Zo maak je dus een anchored link.

 

 Wanneer u op de link bovenaan het artikel had geklikt, was u hier terecht gekomen.

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.